FN's verdensmål & social ansvarlighed

FN's verdensmål & social ansvarlighed

FN's verdensmål & social ansvarlighed

Hos Cane-line er social ansvarlighed og omsorg for miljøet en vigtig del af vores DNA og en kerneværdi. Derfor støtter vi aktivt op om FN’s verdensmål. Vi støtter særligt op omkring ønsket om at skabe en bæredygtig forretning/produktion, der belaster samfundet og miljøet mindst muligt.

Som møbelproducent er det verdensmål nr. 8 og 12, hvor vi især kan gøre en forskel. For os fungerer verdensmålene som en ekstra motivationsfaktor i arbejdet hen imod en mere bæredygtig forretning.

Verdensmål nr. 8 handler om at skabe anstændige jobs og bæredygtig økonomisk vækst. Til dette mål bidrager vi med at skabe anstændige jobs med gode vilkår og rammer, både med arbejdspladser i Danmark og i vores produktion i Indonesien. I det lokale samfund omkring hovedkontoret i Rynkeby, Danmark, er der fokus på jobskabelse, og især her hjælper vi med at få unge i job. I vores produktion i Indonesien er der særligt fokus på at skabe anstændige jobs med gode arbejdsvilkår.

Verdensmål nr. 12 stræber efter at sikre mere bæredygtigt forbrug og produktionsformer. Dette er en stor del af vores DNA, og har været det i lang tid før FN’s verdensmål opstod. Vi har nemlig altid haft en ambition om at drive forretning med mindst mulig belastning for samfundet og miljøet. Vidste du for eksempel, at vi i mange år har affaldssorteret på vores hovedkontor i Rynkeby, og at vi får vores varme som overskudsvarme fra fabrikken på nabogrunden?

Som producent er vi også beviste om, at elforbrug ofte er en stor miljøbelastning. Derfor er vi stolte over at have reduceret vores elforbrug med 50% i 2013, og har fastholdt niveauet lige siden.

Med vores certificering ISO14001 og vores auditering i SMETA, forpligter vi os endnu mere til den grønne dagsorden, som med deres retningslinjer guider os til at blive endnu bedre. 

 

Social ansvarlighed

Cane-line har fokus på og interesse i at sikre gode arbejdsvilkår, tage hensyn til miljøet og tænke i bæredygtighed. Dette er også vigtigt for dig som forbruger, da det er din garanti for, at vi holder det vi skriver og forpligter os til.  

Nedenfor kan du læse mere om vores certificering mv.

                    

ISO14001 er den mest anerkendte internationale standard indenfor miljøledelsessystemer. Med denne certificering forpligter vi os til at have en sund miljøpolitik. Denne certificering betyder, at vi binder os til specifikke målsætninger med henblik på at beskytte miljøet. Dette er din garanti for, at vi konstant arbejder med at blive endnu bedre til at beskytte vores miljø og samfund.

Med SMETA-auditeringen forpligter vi os til at have gode arbejdsvilkår, og dermed vise social ansvarlighed. Det betyder blandt andet, at børnearbejde ikke er tilladt, og at lønniveauet er retfærdigt og i overensstemmelse med den lokale lovgivning.

Den teak vi bruger stammer fra særlige skove, hvor teaken er godkendt og fældet under SVLK – Sistem Verifikasi Lagalitas Kaya (Indoneasia’s timber legality assurences system) certificeringssystem. Det er din garanti for, at fældningen ikke ødelægger naturen og minimerer skovene.

  

Miljø og bæredygtighed tænkes også ind, når det kommer til produktionen af trykte materialer. ClimateCalc er din garanti for, at materialer er trykt med omsorg for miljøet og dermed er CO2 neutrale. 

UN Global Compact arbejder blandt andet med social ansvarlighed, bæredygtighed og miljø. De samme områder er kerneværdier for Cane-line, og derfor er vi en del af det internationale fællesskab om at arbejde hårdt på at forbedre disse områder.

 

Skriv en kommentar

Bemærk venligst at, kommentarer skal godkendes inden de vises