Hvad er Rattan?

Hvad er Rattan?

Hvad er Rattan?

Rattan er et fleksibelt naturmateriale, som kan flettes i mange forskellige former, ting og produkter, herunder møbler. Der findes over 600 arter af rattan i verden, og Cane-line bruger den bedste og stærkeste art, nemlig Manau-rattanen. Cane-line har arbejdet med rattan i årtier og en betydelig del af produktsortimentet er derfor designet i rattan.

Fakta: 

 • Rattan er et af de hurtigst voksende naturlige materialer 
 • Der findes over 600 arter af rattan i verden  
 • Rattan er stærk, bøjelig og meget holdbar  
 • 80% af verdens rattan ressourcer vokser i Indonesien, tæt på Cane-lines egen produktion

  Tidløse møbler 

  Kombinationen af dansk design og dygtigt håndværk, skaber rammen om uopslidelige og tidløse samt klassiske møbler, som kan gå i arv i flere generationer. På denne måde er det et bæredygtigt design i form af materialevalg og lang holdbarhed.  

  Se vores kollektion af rattan spisebordsstole, loungemøbler og accessories.

  Rattan møbler


  Nærmest ingen v
  edligeholdelse af rattan 

  Rattan er kun til indendørsbrug. Rattan kræver minimal rengøring og nærmest ingen vedligeholdelse. Rengøringen af rattanmøbler foretages blot med en våd klud, når møblet er blevet støvet. Vi anbefaler at rengøre møblet med lidt sæbespåner og lunkent vand en gang om året.  

  Læs mere på vores rattan materiale guide her. 

  Rattan loungesæt

   

  Naturmaterialet rattan 

  Rattan er en utrolig hurtigvoksende plante, som er et skønt naturmateriale. Det yderste lag af rattan skrælles af og bruges til vævninger, hvor kernen af rattanen bruges til møbler som med dets bevægelige og fleksible egenskab, gør det muligt at skabe en høj komfort og unikke former. 

  Produktion af rattan møbler i Indonesien  

  Cane-line har møbelproduktion i Indonesien, hvor rattanen vokser lige i nærheden. Ved selv at eje hele produktionskæden, sikrer Cane-line, at produktionen følger kravene til både miljøet, lokalsamfundet og de ansattes arbejdsforhold.  

  Indoneserne har generationers erfaring i at forarbejde og flette materialet rattan, og det er også en af grundene til, at Cane-lines designteam og de eksterne designere er lykkes godt med at udvikle fine organiske rattanmøbler, der både har et flot design, og hvor håndværket er i top. 

   

  Rattan fra Indonesien

   

  Rattan er ikke bambus  

  Mange forveksler rattan med bambus. Dog er rattan et langt mere holdbart materiale, som kan bøjes og er massivt, hvorimod bambus er hult og langt mindre holdbart. Rattan er et materiale til indendørsbrug. Cane-line har udviklet et materiale kaldet “Cane-line Weave®”, som er et fibermateriale som er designet til at skulle ligne rattan på en prik – forskellen på de to er, at Weave-materialet er beregnet til udebrug.  

   

  Rattan accessories


  Se alle Cane-line produkter i rattan her

  Produkter vist på billederne: Nest 2-pers. sofa, Nest fodskammel INDOOR storPeak stol rattan, Loop fodskammelNest loungestol INDOORCarry Me kurv lav, Climb stige 

  Skriv en kommentar

  Bemærk venligst at, kommentarer skal godkendes inden de vises