Søren Rose Studio & Cane-line i smuk forenelighed

Søren Rose Studio & Cane-line i smuk forenelighed

Søren Rose Studio & Cane-line i smuk forenelighed

Der opstår magi, når man krydrer skandinavisk designhistorie med inspiration fra USA, Sydeuropa og Asien. Derfor har Cane-line i år indgået et samarbejde med det New York-baserede Søren Rose Studio. Resultatet er blevet et innovativt og utraditionelt design, som har vakt opmærksomhed på tegnestuen i USA.

 

 

De seneste 15 år har Søren Rose indrettet fashionable Hong Kong-lejligheder, flagship stores i Los Angeles, og designet møbler og kollektioner for både skandinaviske og amerikanske designbrands. Fra foråret 2021 kan du opleve Søren Rose Studios kompromisløse designs i Cane-lines udendørskollektion.

Vi er gået tæt på Søren Rose Studio, og set hvordan hans fantastiske designs bliver skabt. Det er blevet til et spændende interview, med fokus på design inspiration, arbejdsfilosofi og et nærmere kig på designprocessen af den nye Basket lounge serie, som er blevet skabt til Cane-lines udendørskollektion.

 

Fotograf: Jasper Carlberg  

Hvor finder du inspiration til dine designs?

”Normalt bruger jeg rejser som en vigtig del af min designproces, tilstanden når jeg flytter mig fra sted til sted er en lille eksistentiel åbenbaring, hvor der er tid til fordybning og til at udvikle nye designs. Men når vi nu ikke kan rejse, søger jeg efter et plot andre steder. - Her har lokale besøg hos dygtige håndværkere, hvad enten de arbejder med metal, keramik eller træ, skabt nogle stærke idéer og bidraget til den dramaturgi vi arbejder med, eksempelvis i de møbeldesigns vi pt. udvikler for Cane-lines 2022 udendørskollektion.”

 

  Fotograf: Jasper Carlberg  

 

Hvad er dine vigtigste fokuspunkter, når du udvikler et nyt design, og hvilke krav skal altid opfyldes hos dig?

"Jeg har én vigtig regel på tegnestuen, som er, at vi selv brændende skal ønske os de ting, som vi designer. Hvis designet ikke tænder en ild, en interesse, nærmest et lille materialistisk begær, så er det bedre at lade idéen dø. Verden har ikke brug for endnu et halvhjertet produkt.”

Hvordan holder du dig opdateret på tidens trends? Og er det vigtigst for dig at følge den nuværende trend, eller er det vigtigere for dig at ”skille dig ud fra mængden”?

”Jeg beskæftiger mig ikke med trends og har aldrig gjort det. For mig handler det om at have god eller dårlig smag og om at beherske stilarter. Jeg kan godt gå ind i et hjem og synes at indretningen er gennemført – muligvis ikke efter min smag, men det er gennemført – det bringer mig ofte til, om det er rigtigt eller forkert. Selvfølgelig spiller mavefornemmelse og intuition også en faktor og kommer for tiden på en hård prøve, når de fleste interaktioner foregår online.”

  

 

Hvad har inspireret dig til at designe Basket?

”Vores udgangspunkt var at lave noget, der dufter af gode minder, varme og ferie. Basket er skabt til et superhyggeligt og ’leaned back’ miljø, og derfor har vi også undervejs i processen drømt os til sydlandske himmelstrøg og ladet os inspirere af, hvordan man indretter uderum der. De sydlandske referencer viser sig blandt andet i den lave siddehøjde og i de feminine kurver, som både ses forfra, fra siden og bagfra. Det er netop meningen, at møblerne skal være smukke fra alle vinkler; på den måde kan de placeres frit i et rum og give et mere uformelt look – understreget af de naturlige materialer.”

Kan du give en kort beskrivelse af designprocessen for Basket lounge-serien? Hvilke overvejelser og trin er der gennem udviklingen af et nyt design? 

”Jeg har et særligt forhold til netop denne type møbler, fordi jeg selv voksede op med flettede kurvemøbler mikset med danske designklassikere. Udførelsen i flet giver et naturligt look, som gør møblerne mere ’hjemlige’ og afslappede – men også mere eksotiske.”

 

Min arbejdsfilosofi er…:

”Møbeldesign skal være sjovt og være en givende proces, hvor vi beskæftiger os med gode mennesker. Livet er for kort til usympatiske bekendtskaber. Min erfaring er, at når vi som mennesker har det godt og føler os trygge, tør vi i højere grad satse og bidrage med unikke løsninger.”

 

 Fotograf: Jasper Carlberg  

Skriv en kommentar

Bemærk venligst at, kommentarer skal godkendes inden de vises