Strand+Hvass skaber sublimt komfortabelt design med forbrugeren i centrum

Strand+Hvass skaber sublimt komfortabelt design med forbrugeren i centrum

Strand+Hvass skaber sublimt komfortabelt design med forbrugeren i centrum

I 2021 folder Cane-line sig ud med et særlig eksklusivt bud på en sand klassiker til terrasser og altaner: Teak bord og stole, der i en håndevending kan foldes ud, – og samtidig hurtigt slås sammen og pakkes af vejen igen, hvis pladsen er begrænset. De gennemarbejdede linjer og den minutiøse foldeteknik er skabt af den danske designduo Strand+Hvass, som står bag designet af flere af Cane-lines eksklusive serier.  

Teak folde havemøbler

 

Strand+Hvass er efter mange års samarbejde blevet en forankret del af Cane-lines design univers.  Duoen har blandt andet skabt nogle af vores mest ikoniske og populære produkter såsom Breeze kollektionen og On-the-move bordet. Strand+Hvass’ designs er baseret på innovative processer, en grundlæggende forståelse af funktioner og behov og ikke mindst har de forbrugeren i centrum. Stregen i deres designs er dybt forankret i den skandinaviske kultur, hvor komfort, enkelhed og velbalancerede linjer er hjørnestenene i deres arbejde. 

Strand+Hvass designers profile interview

 

Vi er gået tæt på Strand+Hvass og set på, hvordan deres fantastiske designs bliver til. Det er blevet til et spændende interview, med fokus på design inspiration, arbejdsfilosofi og et nærmere kig på designprocessen af netop den nye Flip serie til Cane-lines udendørskollektion. 

Hvor finder I inspiration til jeres designs? 

Inspirationen til vores design udspringer både af funktion, materialer, den enkelte kundes nye ønsker og behov i hverdagen. Men inspirationen findes også bare i de helt små ting, vi ser på vores vej. Ting der ofte ikke har noget med design og møbler at gøre. Det kan være i naturen, hvor man møder uanede mængder af konstruktioner og organiske former, naturlige farver og mødet med elementer der kan så frø til nye idéer. Det kan også være midt i storbyens mylder og i det pulserende liv, at en form, en bygning eller et materiale sætter gang i tankerne bag et nyt design. Inspirationen kan komme til os, når vi mindst venter det.   

Hvad er jeres vigtigste fokuspunkter, når I udvikler et nyt design? Hvilke krav skal altid opfyldes hos jer? 

Vores vigtigste fokuspunkter er at skabe et godt og langtidsholdbart produkt, hver gang vi udvikler et nyt møbel. Vi bestræber os altid på at skabe rigtig god komfort, og vi vil gerne have, at kunderne får en særlig positiv oplevelse, når de køber og bruger vores møbler. Vores møbler skal fungere både visuelt og funktionelt. Både som designere og forbrugere har vi stort ansvar for miljø, ressourcer og klima, så derfor skal vores møbler have en lang levetid, hvilket kræver god kvalitet, men også at de visuelt, har en lang levetid, helt ned i detaljen. Det skal altid være en god oplevelse for forbrugeren på alle planer at benytte vores møbler.  

 Teak outdoor furniture Strand+Hvass

Hvordan holder I jer opdateret på tidens trends? Og er det vigtigt for jer at følge den nuværende trend, eller er det vigtigere for jer at I ”skiller jer ud fra mængden”? 

Vi mener ikke, at trends og design/formgivning har så meget med hinanden at gøre. Vi bruger absolut ikke meget tid på tidens trends, men vi observerer og er nysgerrige, og følger vores mangeårige erfaring, mavefornemmelse og fornuft. For os handler design mere om at møde og tilgodese nye behov, frem for at løbe efter tilfældige ”døgnfluer” og trends som hurtigt dør ud igen. Vi udvikler os naturligvis i takt med, at forbrugernes adfærdsmønster ændrer sig, når adfærden ændres, så gør forbrugerens behov det også, og det er netop det vores møbler skal imødekomme. 

 Teak folding outdoor furniture

Hvad har inspireret jer til at designe Flip? Kan I give en kort beskrivelse af design-processen for Flip?   

Flip serien tager udgangspunkt i den klassiske folde-stol og tilhørende bord, som vi har arbejdet med at forny og forbedre. Det markante knæk i ryggen på stolen, giver den karakter og en rigtig god komfort. Der er arbejdet med, at møblerne folder pænt tæt og fylder så lidt som muligt, når de skal opbevares.  

Vi har arbejdet ihærdigt med at rydde op og forbedre hver eneste detalje i designet af Flip. Flip serien er traditionel møbeltype, men den er også noget mere. Det er moderne og komfortable teakmøbler, som inviterer til hygge og samvær. Stolen passer ind i rigtig mange forskellige miljøer, og som træstol passer den godt til alle slags klimaer og vejrforhold. Vi har tilføjet nogle, synes vi selv, sofistikerede designdetaljer til Flip serien, som løfter de klassiske foldemøbler til et højere niveau, f.eks. de varierende lamelbreder, som giver en langt bedre udnyttelse af træet og samtidig giver bordpladen karakter.

Teak outdoor furniture

Hvilke overvejelser og trin er der gennem udvikling af et nyt design hos Strand+Hvass? 

Vi starter altid vores designproces med en analyse af den situation, det drejer sig om, hvilke situationer møder forbrugeren i anvendelsen af møblet, og derfor også, hvilke behov skal designet imødekomme hos forbrugeren. Herefter skitserer vi, iagttager funktioner, diskuterer og skitserer igen. Vi laver dernæst små skalamodeller og afprøver alle funktioner. Til slut laver vi komfort modeller i 1:1, hvor vinkler, højder og hældninger finjusteres for at opnå den optimale komfort.  

Hvad er jeres arbejdsfilosofi? 

Vores arbejdsfilosofi er at skabe noget særligt hver gang, men selvfølgelig brugbare og holdbare møbler, som køberne kan have glæde af i mange år. Vi stræber efter at skabe møbler med en lang levetid, som vedbliver at være spændende at se på, og som fungerer godt i mange forskellige rum og sammenhænge.  

On-the-move outdoor side table Strand+hvass designers

Featured products: Flip folding armchairFlip folding chairFlip folding table smallFlip folding table largeOn-the-move side table largeOn-the-move side table smallOn-the-move side table x-small

Skriv en kommentar

Bemærk venligst at, kommentarer skal godkendes inden de vises