Ansvarsprincipper

Hos Cane-line mener vi, at ansvarlighed for miljø og mennesker går hånd i hånd med design og fremstilling af møbler og accessories. Vi er forpligtet til en sund miljøpolitik med et kontinuerligt fokus på at minimere vores miljømæssige aftryk.

Ansvarlighed og miljøbevidsthed er en naturlig del af Cane-lines værdigrundlag, og dermed været en del af produktion og tankegang i mange år.

I takt med at vi bliver klogere og mere bevidste om vores miljømæssige aftryk, arbejder vi mod at udvikle og forbedre alle led af vores produktion i en mere ansvarlig retning.

Hvert produkt i vores sortiment er produceret med omtanke og respekt. Dette omfatter designproces, materialevalg, produktion og helt til afskaffelse efter mange års brug. Godt design er ansvarligt design.

ISO14001 certificering, SMETA-auditering samt vores engagement i UN Global Compact og FN’s verdensmål vidner om vores dedikation.

Udforsk ansvarligheds flyer her.

 

1. Vores vision

Cane-lines vision er ”Life made comfortable” herunder at skabe tidløse og langtidsholdbare designs med god komfort. Et Cane-line produkt skal være en langsigtet investering – for forbrugeren og for miljøet. Cane-lines produkter består af et optimalt mix mellem materialer i høj kvalitet, høj komfort og innovative teknologier. Kombinationen af disse elementer giver langtidsholdbare designs, der kan nydes i mange år. Ansvarlighed indgår i hvert stadie af vores produktlivscyklus, for at sikre at vores produkter skabes med respekt for miljøet. Det gælder alt fra materialevalget, som en del af design- og produktionsprocessen, til ansvarlig afskaffelse af produktet efter mange års brug.

2. Forpligtelse & ansvarlighed

Vi er forpligtet til en sund miljøpolitik (ISO14001), som sikrer ansvarlighed på vores hovedkontor. En forpligtelse, hvor vi arbejder med at minimere vores miljømæssige aftryk gennem smart indpakning, reducering af restmateriale, anvendelse af kvalitetsmaterialer og genanvendelse af materialer. Vi finder det essentielt at kigge på hvert stadie i produktlivscyklussen, når det kommer til at minimere miljømæssige aftryk. For eksempel, for at sikre maksimalt udbytte af materialer, så bliver al restmateriale fra produktionen genanvendt. Samtidig, kan alle materialer i Cane-lines produkter adskilles, sorteres og afleveres på miljøstationen, for at sikre at materialerne genanvendes.

3. Designet til at være langtidsholdbart

Vi stræber efter at designe og producere produkter med en lang levetid, så de kan nydes i mange år. Langtidsholdbart design definerer vi, som noget man kan have glæde af længe. Dette kan både være i form af tidløst design, stærke materialer, innovative teknologier og fleksibilitet. For eksempel, kan betrækket ændres på mange af vores produkter. Desuden, giver vores sofa modulsystemer forbrugeren muligheden for at tilføje nye moduler, når behovet ændres.

4. Intelligent & innovative teknologier

Vi arbejder med intelligente og innovative teknologier for at optimere designet, kvaliteten og levetiden på vores produkter. Nye teknologier bringer nye muligheder, som kan have en positiv virkning og hjælpe os i en mere ansvarlig og bæredygtig retning. Eksempelvis, har Cane-lines QuickDry & Airflow system forbedret kvaliteten på vores hynder. En teknologi, hvor hynden er tør ca. 1 time efter et regnskyl, og som giver værdi til forbrugeren, der kan nyde sit produkt hurtigt igen.

5. Pleje, reparere & genanvende

Cane-lines produkter er skabt til at kunne nydes i mange år. Skulle uheldet være ude, tilbyder vi reparation af produkter på vores hovedkontor i Danmark. Det giver mulighed for at give nyt liv til produktet og materialer går ikke til spilde. Ansvarlighed også tænkt ind i sidste led af produktlivscyklussen i forhold til afskaffelse af produktet efter mange års brug. Alle Cane-line produkter kan skilles ad, så materialer sorteres korrekt på miljøstationen. På den måde minimerer vi materialespild og sikrer at materialer genanvendes.

Certificeringer, auditering & engagement

ISO14001

ISO14001 er den mest anerkendt internationale standard for miljø ledelsessystem, som forpligter os til at have en sund miljøpolitik med løbende kontrol. Dette er din garanti for, at vi er forpligtet til at beskytte vores natur og menneskers helbred.

SMETA

Cane-line er auditeret af DNV-GL: SMETA. En auditeret forpligtelse, hvor vi skal sørge for ordentlige arbejdsforhold, såsom sundhed og sikkerhed for ansatte i vores forsyningskæde. Dette betyder blandt andet, at vi under ingen omstændigheder tillader børnearbejde og samtidig, at der skal være en minimumsløn, som stemmer overens med de lokale lovgivninger.

Indonesian Legal Woods

Det teaktræ som anvendes i vores møbler, kommer fra certificeret skove, der går under SVLK (Sistem Verifikasi Legalitas Kayu). Det er din garanti for, at fældningen ikke ødelægger naturen og minimerer skovene.

UN Global Compact

Cane-line er en del af UN Global Compact, som fokuserer på følgende områder: social ansvarlighed, bæredygtighed og miljøet. Det er en frivillig forpligtelse, hvor virksomheden implementerer universelle bæredygtige initiativer i takt med, at vi arbejder mod en mere bæredygtig og ansvarlig verden.

FN's verdensmål

Hos Cane-line støtter vi aktivt op om den vigtige sag sat af FN’s verdensmål, mere specifikt mål 6 (Anstændige jobs og økonomisk vækst) og mål 12 (Ansvarligt forbrug og produktion). Verdensmålene er sat i verden for at motivere os til at stræbe efter en mere bæredygtig og ansvarlig udvikling, for eksempel at bremse klimaproblemerne. Vi mener, at vi har et ansvar som producent om at støtte denne mission og lede vejen herimod en mere ansvarlig produktion.