Stylistens 5 tips til at gøre dit uderum forårsklar

Photo credit: @catesthill, @portside_luxury, @_wohnblock_, @havedagbogen

1. Husk rengøringen

Vi er gode til at prioritere forårsrengøringen i hjemmet, men ofte glemmer vi, at vores terrasse og havemøbler også trænger til en tur med vand og sæbe. Før du begynder at bruge dine havemøbler igen, er det en god idé at rengøre dem, for at fjerne det snavs og skidt, der måtte have samlet sig i vintermånederne. Det er nemlig meget lettere og mere komfortabelt at tage møblerne i brug, når de er pæne og rene. 

2. Tag inspiration i indendørs elementer

Når terrassen skal forvandles til et hyggeligt uderum efter vinterens lange tag, så kan det gøre en verden til forskel at indrette uderummet med accessories. Mit forslag er at tilføje hyggelige pyntegenstande og detaljer, vi kender fra stuen, såsom stemningsskabende lanterner, udendørs gulvtæpper og bløde pyntepuder. Sørg for at udvælge nogle produkter, der er skabt til formålet – nemlig at kunne tåle vind og vejr. 

3. Giv terrassen et frodigt udtryk

Skab en grøn hyggekrog og et frodigt udtryk på terassen med plantekasser med krydderurter, farverige blomster og grønne planter. Fordelen ved plantekasser og krukker er, at du kan styre planternes vækst og nemt se, hvornår de skal vandes. Du behøver ikke at have et stort uderum, selv en lille altan kan have den skønneste oasestemning. 

4. Inddel haven i zoner

Store, grønne græsplæner kan ofte komme til at virke upersonlige. Inddel derfor haven i små rum for at skabe personlighed og anvendelighed. Indret eksempelvis et hjørne med en loungesofa eller daybed, et andet til et hyggeligt spiseområde og et tredje med beplantede grønne planter og en lille bænk, hvor eftermiddagskaffen kan nydes.  

5. Forlæng de mørke aftener med lanterner og lamper

Nyd livsalige aftener med dine nærmeste i skæret fra udendørs lamper og hyggelige lanterner med stearinlys. Kombiner forskellige lyskilder og placer dem rundt omkring på terrassen. Det vil skabe en hyggelig og afslappet stemning, der kan bidrage til at man får brugt udeområdet i de senere timer af døgnet også.