Søren Rose Studio & Cane-line i smuk forenelighed

Der opstår magi, når man krydrer skandinavisk designhistorie med inspiration fra USA, Sydeuropa og Asien. Derfor har Cane-line i år indgået et samarbejde med det New York-baserede Søren Rose Studio. Resultatet er blevet et innovativt og utraditionelt design, som har vakt opmærksomhed på tegnestuen i USA.
Fotograf: Jasper Carlberg
 Fotograf: Jasper Carlberg

Hvor finder du inspiration til dine designs?


“Normalt bruger jeg rejser som en vigtig del af min designproces, tilstanden når jeg flytter mig fra sted til sted er en lille eksistentiel åbenbaring, hvor der er tid til fordybning og til at udvikle nye designs. Men når vi nu ikke kan rejse, søger jeg efter et plot andre steder. - Her har lokale besøg hos dygtige håndværkere, hvad enten de arbejder med metal, keramik eller træ, skabt nogle stærke idéer og bidraget til den dramaturgi vi arbejder med, eksempelvis i de møbeldesigns vi pt. udvikler for Cane-lines 2022 udendørskollektion."

Hvordan holder du dig opdateret på tidens trends? Og er det vigtigst for dig at følge den nuværende trend, eller er det vigtigere for dig at ”skille dig ud fra mængden”?


”Jeg beskæftiger mig ikke med trends og har aldrig gjort det. For mig handler det om at have god eller dårlig smag og om at beherske stilarter. Jeg kan godt gå ind i et hjem og synes at indretningen er gennemført – muligvis ikke efter min smag, men det er gennemført – det bringer mig ofte til, om det er rigtigt eller forkert. Selvfølgelig spiller mavefornemmelse og intuition også en faktor og kommer for tiden på en hård prøve, når de fleste interaktioner foregår online.”

Kan du give en kort beskrivelse af designprocessen for Basket lounge-serien? Hvilke overvejelser og trin er der gennem udviklingen af et nyt design?


”Jeg har et særligt forhold til netop denne type møbler, fordi jeg selv voksede op med flettede kurvemøbler mikset med danske designklassikere. Udførelsen i flet giver et naturligt look, som gør møblerne mere ’hjemlige’ og afslappede – men også mere eksotiske.”

Min arbejdsfilosofi er…:


”Møbeldesign skal være sjovt og være en givende proces, hvor vi beskæftiger os med gode mennesker. Livet er for kort til usympatiske bekendtskaber. Min erfaring er, at når vi som mennesker har det godt og føler os trygge, tør vi i højere grad satse og bidrage med unikke løsninger.”